Zweedse televisie weer zender rijker: SVT Flow

De Zweedse televisie is sinds vandaag een tv-zender rijker: SVT Flow. Het is een televisiezender die alleen via Internet te zien is.

SVT Flow - Zweedse televisie

SVT Flow kijken op het werk. Foto: DNZ

SVT Flow combineert on-demand televisie met klassieke televisie volgens het programmaboekje. SVT beschouwt het als “het beste van twee werelden”.

De kijker kiest bij SVT Flow. Of niet. Wie op svtflow.se arriveert, kiest eerst en krijgt dan, zoals op een gewone tv, een doorlopende reeks series, documentaires en amusementsprogramma’s te zien. Maar als de kijker iets anders wil, dan kan met een eenvoudige muisklik een ander programma worden gekozen.

Van de 35 programma’s die vandaag in het aanbod zitten, zijn er twintig ook in het buitenland te volgen. Twee beleven op SVT Flow hun première: Leif och Lotta på jakt (over jacht en eten) en de documentairereeks Flator.

Op de zender komen ook korte nieuwsberichten. Dat is in ieder geval de bedoeling; het nieuws was deze middag nog niet aan de praat te krijgen.

Volop webtelevisie in Zweden

De Zweedse staatszender SVT is al intensief met webtelevisie bezig. De reguliere kanalen SVT1, SVT2, SVT24, kinderzender Barnkanalen en documentairezender Kunskapskanalen zijn al langer zowel op tv als op Internet te bekijken.

Daarnaast is er SVT Play, een enorme database met eerder uitgezonden programma’s die voor een beperkte tijd opnieuw kunnen worden bekeken.

Wie daar niet genoeg aan heeft, kan via het educatieve kanaal UR op eenvoudige aanvraag talloze oudere, informatieve uitzendingen bekijken voor zowel kinderen als volwassenen. Dan is er ook nog Öppet Arkiv, waar een muisklik volstaat om oude tv-series, theatervoorstellingen en documentaires aan de gang te brengen.

SVT stelt overigens dat SVT Play gewoon blijft bestaan, ook al heeft SVT Flow er veel van weg.

Wie de hele dag Zweedse televisie wil kijken, heeft in principe geen schotelantenne of kabelabonnement meer nodig.

Reacties

reacties

Lees meer over:,