Zweden start in nieuwe raceserie

Zweden staat in de autosport vooral bekend als een rallyland. De vele Nederlanders die in Värmland wonen, weten daar alles van; daar wordt elke winter de befaamde Rally van Zweden gehouden. Maar ook op gesloten racecircuits weet Zweden zich te roeren.

Zweden doet mee aan nieuwe autorace-serie

FA1-racewagen. Foto: Jaroslav Uher

In de Formule 1 heeft Zweden sinds kort weer een vertegenwoordiger met Marcus Ericsson uit Kumla, die in het Caterham-team de Nederlander Giedo van der Garde opvolgde.

Ook werd deze week bekend dat Zweden officieel mee gaat doen aan de nieuwe FA1-raceserie. Dit kampioenschap is een Nederlands initiatief, bedacht door de vroegere motorcoureurs Loek Bodelier en Theo van Kempen. De afkorting FA staat voor Formula Acceleration, en onder de noemer Acceleration worden dit jaar tien evenementen gehouden met autoraces afgewisseld door popconcerten, onder meer in Zandvoort en Zolder.

De auto’s die onder de FA1-noemer worden ingezet, werden enkele jaren geleden gebruikt voor het toenmalige A1GP-kampioenschap. Evenals A1GP gaan in de FA1 teams aan de start die allemaal een land vertegenwoordigen. Zweden gaat zich onder meer meten met Nederland en België.

Wie de Zweedse wagen gaat rijden, wordt binnenkort beslist. De wagen is in ieder geval makkelijk herkenbaar; als kleurenschema is gekozen voor de Zweedse vlag.

Reacties

reacties

Lees meer over: