Zweeds voetbaltalent naar Alkmaar

AZ-stadion

Zia’s nieuwe thuis: het AZ-stadion. Foto: M.M. Minderhoud

In Zweden werd hij al eens de nieuwe Zlatan genoemd. Vanaf volgend seizoen voetbalt hij bij AZ in Nederland: Zia Sakirovski.

De 17-jarige Zweedse jeugdinternational van Albanese herkomst is door AZ overgenomen van Malmö FF. In veertig wedstrijden voor het jeugdelftal van Malmö wist hij 39 keer te scoren.

Geen wonder dus dat zijn naam hoog op de lijst stond van gerenommeerde Europese clubs waaronder Ajax, Liverpool en Manchester City. Dat was twee jaar geleden al het geval, maar toen koos Sakirovski ervoor in Malmö te blijven. Hij voelde zich nog te jong voor vertrek naar het buitenland.

Hij zet nu wel de stap en gaat naar Alkmaar. Daar verwacht technisch directeur Earnest Stewart een echte goalgetter in huis te hebben gehaald. Maar de jonge Zweed uit de stad van Zlatan Ibrahimović krijgt volgens Stewart de kans om rustig te wennen aan Nederland en AZ.

Reacties

reacties

Lees meer over: