Familieruzie eindigt in dubbelmoord

Hageby, Norrköping

Flat in de wijk Hageby, Norrköping. Foto: DNZ

De politie in Östergötland heeft vijf mensen aangehouden die mogelijk betrokken zijn bij een fatale schietpartij in Norrköping. Daarbij vielen op Tweede Paasdag twee doden en raakten vijf mensen ernstig gewond. Ook zouden er diverse lichtgewonden zijn.

De twee slachtoffers zijn broers. De politie vermoedt dat het om een kwestie tussen twee rivaliserende families betrof. Er is volgens de onderzoekers in ieder geval niets dat wijst op banden met de georganiseerde misdaad.

De politie werd kort voor tien uur ’s avonds opgeroepen na een melding van een schietpartij in de wijk Hageby. Op dat moment was de ruzie nog aan de gang. Behalve een of meerdere vuurwapens zijn er ook messen gebruikt. De gemoederen bedaarden pas na ingrijpen van de politie.

Kerkdienst

Volgens politiechef Anne Asp was er zondag al sprake van ruzie tussen betrokken families na afloop van een dienst in de Syrisch-orthodoxe kerk in Norrköping. Toen werden er twee mensen mishandeld. “We hadden echter geen aanleiding om te denken dat er meer zou gebeuren,” aldus Asp.

Het is eerder onrustig geweest in de wijk Hageby, maar volgens de politie houdt dit geen verband met de gebeurtenissen van Tweede Paasdag. Toen ging het om problemen veroorzaakt door jongeren. Desondanks zei Asp dat de politie haar aanwezigheid in Hageby gaat verhogen.

Reacties

reacties

Lees meer over:,