Zweedse zorg: 225.000 nieuwe mensen nodig

Zweedse zorg heeft personeel nodig

Vooral in de ouderenzorg is veel werk. Foto: 123rf

De Zweedse zorg heeft binnen tien jaar 225.000 nieuwe medewerkers nodig. Ziekenverzorgers in de bejaardenzorg zijn het hardst nodig.

Dit cijfer werd bekendgemaakt door de SKL, de Vereniging van Zweedse Gemeenten en Provinciale Raden. Volgens SKL-directeur Håkan Sörman is een baan in de welzijnssector de job van de toekomst. “In het hele land zullen er de komende jaren grote mogelijkheden zijn om in de zorg te werken.”

De SKL komt tot de schatting in een rapport. Hiervoor zijn gesprekken gevoerd met een groot aantal werkgevers in de gezondheidszorg. Het nieuwe personeel is voor zestig procent nodig omdat veel van de huidige werknemers de komende tien jaar met pensioen gaan. De overige veertig procent komt door de extra behoefte aan zorg in Zweden.

Van de 225.000 banen die tot 2023 ingevuld moeten worden, zullen er 144.000 binnen een gemeente zijn en 80.000 via de provincies. Ziekenverzorgers in de ouderenzorg zijn het meest gewild, maar er zijn ook prima vooruitzichten voor artsen, verpleegkundigen, biomedische analisten en administratief personeel in de Zweedse zorg.

Werving

Om de werving van nieuw personeel makkelijker te maken, beveelt de SKL onder meer aan om oudere arbeidskrachten in te zetten, mensen meer te laten werken en betere carrièremogelijkheden te bieden.

Door gekwalificeerd personeel op een goede manier in te zetten, kunnen ze elkaars taken ook verlichten. “Gespecialiseerde verpleegkundigen kunnen ervoor zorgen dat een arts meer tijd krijgt”, noemt Sörman als voorbeeld.

De SKL stelt ook voor meer mannen te werven voor de zorg. Nu is minder dan tien procent van het personeel man. Desondanks stelt een onderzoek van Ungdomsbarometern dat een op de drie mannen zich kan voorstellen in de gezondheidszorg te gaan werken.

“We moeten gebruik maken van de grote belangstelling voor de zorg. Dit jaar bieden gemeenten en provincies 80.000 jongeren een vakantiejob aan in de zorg. Dat is goed”, aldus Sörman die echter ook voorstelt om actief te werven op plaatsen waar zich jongeren bevinden.

Kans voor emigranten

De vraag naar personeel biedt ook kansen voor emigranten uit Nederland en België. Wie een Nederlands of Belgisch diploma heeft voor een beroep in de zorg, kan dit door de Zweedse dienst Högskoleverket laten beoordelen.

Er zijn relatief veel emigranten die werk hebben gevonden in de Zweedse gezondheidszorg, soms al voor de feitelijke emigratie.

De mogelijkheden variëren wel per streek. Ook kan het zijn dat mensen wordt gevraagd eerst als stagiair of invalskracht mee te draaien. Hoewel dit geen garanties biedt, zijn er mensen die op deze manier aan een vaste baan zijn gekomen.

Reacties

reacties

Lees meer over:,