Eland springt door ruit van Zweedse school

Elanden in Zweden

Een van de vele elanden in Zweden. Foto: Ingvar Björk

Elanden in Zweden zijn niets bijzonders, en wie in Zweden woont, komt er vroeg of laat wel een tegen. Maar een eland die een klaslokaal met tien scholieren binnenspringt is toch wel uitzonderlijk.

De leerlingen van groep 8 aan de Sörgårdsskola in Mölndal bij Göteborg kregen vandaag de schrik van hun leven. Kort na de lunch kwamen ze het handvaardigheidslokaal binnen toen een eland dwars door het raam sprong.

Het verwarde dier kwam klem te zitten, liep lelijke verwondingen op en probeerde zich los te rukken. Dat lukte niet.

“De eland raakte in paniek en het hele lokaal kwam onder het bloed te zitten. Sommigen konden zich meteen uit de voeten maken, maar twee leerlingen en de leraar werden opgesloten in een ruimte voor het handvaardigheidslokaal”, vertelde de conciërge aan Göteborgs-Posten.

Leerlingen die buiten waren hadden het dier al eerder gezien. Eerst leek de eland zich van de school te verwijderen maar plotseling was hij teruggerend en door het raam gesprongen.

Doodgeschoten

De politie was snel ter plaatse. Omdat de eland zwaar gewond was, besloot de politie het dier met een jachtgeweer uit zijn lijden te verlossen.

De school ligt in een gewone woonwijk. Hoewel het dichtstbijzijnde bos op minder dan een kilometer ligt, schijnt het niet gebruikelijk te zijn dat elanden in deze buurt tussen de bebouwing rondlopen.

Reacties

reacties

Lees meer over:, ,