“Ryanair vliegt zonder toiletten naar Spanje”

Ryanair vliegt ook vanuit Zweden

Toestel van Ryanair. Foto: Philip Lange.

Op vakantie van Zweden naar Spanje met Ryanair: de passagiers van vlucht FR2525 zullen het niet graag overdoen. Ingrediënten? Een dag wachten, dan een vlucht zonder toiletten en een drankje dat vijf maanden geleden de houdbaarheidsdatum passeerde.

Het vliegtuig Ryanair zou gisteren van het Göteborg City Airport vertrekken met bestemming Malaga. Passagier Dan Olsson vertelt vandaag tegen de krant Expressen dat de reizigers bijna vier uur in het warme vliegtuig wachtten op vertrek alvorens te horen dat het toestel niet zou opstijgen vanwege technische problemen.

Het vertrek werd uitgesteld tot deze ochtend. Toen kregen de reizigers via de luidsprekers in de wachtruimte te horen dat het toestel geen functionerende toiletten had. De passagiers werden opgeroepen nog even de wc op het vliegveld te gebruiken. De vliegtijd van Göteborg naar Malaga is vier uur.

Kan dat wel?

“Is dat niet in strijd met de wet? Er zijn ouderen en kinderen die mee willen en die worden aangespoord om de toiletten op het vliegveld te gebruiken. Het is toch te gek dat je op zo’n lange vlucht naar Spanje niet naar de wc kan. Dit is een catastrofe”, aldus Dan Olsson in de Zweedse krant.

Volgens getuigen zouden veel passagiers toen hebben besloten om niet in te stappen. Olsson ging wel omdat hij een bedrijf in Spanje heeft. Toen het toestel rond half twaalf eenmaal vertrok kregen de reizigers een compensatie van Ryanair: volgens Olsson een drankje in een verpakking met houdbaarheidsdatum 23 januari 2014.

Ryanair weigerde volgens de krant commentaar te leveren op het voorval. Het Ierse bedrijf heeft een slechte reputatie, zowel als het gaat om klantvriendelijkheid als om de behandeling van personeel. De lage prijzen zorgen er echter voor dat de luchtvaartmaatschappij ook in Zweden menig vliegtuig vol krijgt.

Reacties

reacties

Lees meer over:,