Sluiting Bromma kost Zweden duizenden banen

Bromma vliegveld - Zweden

Vliegveld Bromma bij Stockholm. Foto: Peter Philips

Niet minder dan 24.000 banen in Zweden staan op de tocht als het vliegveld Bromma bij Stockholm wordt gesloten. Dit heeft de handelskamer van Stockholm uitgerekend. Het stadsbestuur van de Zweedse hoofdstad wil het vliegveld vervangen door nieuwe woningen.

Stockholm kampt al jaren met ernstige woningnood. Wie er een appartement wil huren, moet vaak meer dan tien jaar op de wachtlijst staan. Het nieuwe centrumlinkse stadsbestuur wil hier iets aan doen. Het terrein van vliegveld Bromma, in de gelijknamige voorstad, biedt plaats aan tienduizenden nieuwe woningen. Maar dan moet de luchthaven natuurlijk wel dicht.

De coalitie van sociaaldemocraten, groenen, socialisten en feministen heeft vandaag bekend gemaakt dit eerder geuite voornemen door te zetten.

Het stadsbestuur wil dat Bromma het verzoek om een zogenoemde 3C-luchthaven te worden intrekt, wat de komst van grotere vliegtuigen mogelijk maakt. Ook mag Bromma voortaan niet meer lawaai produceren dan andere vliegvelden. Ten laatste 2022 moet Bromma dicht, zo luidt het.

“Platteland lijdt onder sluiting”

Sluiting van dit vliegveld zal echter grote economische gevolgen hebben, waarschuwt de handelskamer van Stockholm. In de hoofdstad zouden er zesduizend arbeidsplaatsen door verloren gaan, elders in Zweden nog eens achttienduizend.

Bromma verbindt de hoofdstad en met tal van plaatsen op het platteland. Het vliegveld ligt dicht bij het centrum van Stockholm. Vanuit Bromma bereik je meer dan tien Zweedse provinciesteden in nauwelijks meer (en soms minder) dan een uur. Zakenmensen maken intensief gebruik van het vliegveld voor vergaderingen en besprekingen, en er zijn ook mensen die via Bromma tussen huis en werk pendelen.

Veel regionale luchthavens zijn voor hun vliegverkeer afhankelijk van Stockholm en zouden door het verdwijnen van Bromma ook in hun voortbestaan worden bedreigd.

Naar Arlanda?

Het verplaatsen van de vluchten naar Arlanda en Skavsta, dat het Stockholmse stadsbestuur bepleit, is niet zo eenvoudig als het lijkt. Arlanda heeft eerder aangegeven hiervoor geen ruimte te hebben. De wachttijden op dit vliegveld zijn langer. Bovendien ligt het bijna een half uur reizen van hartje Stockholm. Skavsta bij Nyköping ligt ruim een uur reizen van de hoofdstad.

Voor zakelijke reizigers uit de Zweedse provincie zijn Arlanda en Skavsta daarom nauwelijks alternatieven. Ook de trein is geen optie. De Zweedse spoorwegen zijn in slechte staat en hogesnelheidstreinen kent Zweden niet, al zijn er wel plannen voor.

Rijksdag moet instemmen

Politiek eenvoudig wordt de sluiting van Bromma niet. Hoewel het vliegveld op Stockholmse grond ligt, is de luchthaven zelf staatseigendom.

De landelijke regering moet dus instemmen met sluiting. Er is bovendien een contract dat geldt tot 2038. Dat zal opengebroken moeten worden. En hoewel centrumlinks een meerderheid heeft in het bestuur van de hoofdstad, zijn de partijen in de minderheid in de Zweedse rijksdag, ondanks dat sociaaldemocraten en groenen sinds enkele weken een nieuwe regering vormen.

Conservatieven en liberalen hebben al aangegeven zich tegen sluiting te verzetten.

Reacties

reacties

Lees meer over:, , ,